Uddannelsen

Menighedsfakultetet vil uddanne dig til at gøre en forskel for kirkelivet i Danmark

Hvorfor studere ved FIUC-Aarhus?

null
Du får en uddannelse, der på en unik måde kombinerer høj akademisk faglighed, forankring i den kristne tro og mulighed for praktisk erfaring og dermed er skræddersyet til alle, der vil arbejde for kristen mission som ledere, præster og forkyndere.
null
Du får undervisere, der er fagligt topkvalificerede, og som brænder for kirke og mission og gerne hjælper dig på vej fagligt og menneskeligt.
null
Du bliver en del af et studiemiljø, der er kendt for at være et attraktivt og inkluderende fællesskab af engagerede studerende med plads til at undres, hvor du bliver klogere på Bibelen og kristendommen.

Bachelor i teologi

Du kan tage en teologisk bachelorgrad ved den norske akkrediterede uddannelsesinstitution Fjellhaug International University College, som har en afdeling (FIUC-Aarhus) i Menighedsfakultetets lokaler, hvor lærerne på Menighedsfakultetet (MF) underviser.

Vi optager nye studerende hvert andet år (ulige årstal). Næste optag er sommeren 2025. Der vil blive tilføjet yderligere information på denne side frem mod optaget sommeren 2025.

Du kan også søge ind på bacheloruddannelsen i teologi ved Aarhus Universitet i sommeren 2025 og så samtidig tage en række enkeltfag hos os. Der vil blive tilføjet yderligere information om dette på denne side frem mod optaget sommeren 2025. Vær opmærksom på, at det betyder, at du skal ansøge to forskellige steder, og at der er visse forskelle i adgangskrav og ansøgningsfrister. Det er derfor meget vigtigt, at du orienterer dig grundigt på de respektive hjemmesider.

Du kan læse mere om bacheloruddannelsen i teologi ved Aarhus Universitet samt finde link til ansøgning på deres hjemmeside HER (åbner i nyt faneblad)

Du kan læse mere om adgangskrav, ansøgningsfrister, tidspunkt for studiestart m.m. for uddannelserne ved FIUC-Aarhus HER (åbner i nyt faneblad)

 

Du er meget velkommen til at kontakte studiekoordinator Brian K. Hansen (bkh@teologi.dk eller tlf. 7356 1248), hvis du har spørgsmål.

FAQ

Er FIUC-Aarhus’ uddan­nelse officielt anerkendt?

Ja. Uddannelsen udbydes af det norske Fjellhaug International University College, som er akkrediteret i Norge, og du optjener løbende ECTS-point.

Behøver man sigte efter at blive præst?

Nej, der er frihed til at vælge sin egen vej, og der er brug for veluddannede teologer i en bred vifte af jobs.

Kan man få SU?

Bacheloruddannelsen ved FIUC-Aarhus er ikke SU-berettiget.

Hvem står egentlig bag FIUC-Aarhus?

FIUC-Aarhus er en underafdeling af Fjellhaug International University College, som har hovedkvarter i Oslo og filialer i København og Aarhus. Se mere om Fjellhaug International University College HER.

Hvordan er rela­tionen mellem Menighedsfakultetet og FIUC-Aarhus?

FIUC-Aarhus er en underafdeling af en norsk akkrediteret uddannelsesinstitution med hovedafdeling i Oslo. FIUC-Aarhus’ uddannelse afholdes på Menighedsfakultetet med lærerkræfter og administrativt personale fra Menighedsfakultetet. Fakultetslederen og de faste undervisere er ansat både ved FIUC-Aarhus og på Menighedsfakultetet. Undervisningen foregår langt overvejende på dansk, men norske gæsteforelæsere kan forekomme.

Hvem kan jeg tale med, hvis jeg har spørgsmål til uddannelsen?

Du er meget velkommen til at kontakte studiekoordinator Brian K. Hansen (bkh@teologi.dk eller tlf. 7356 1248), hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme forbi og se Menighedsfakultetet.

Kan jeg få hjælp til at skaffe bolig?

Du må som studerende selv tage ansvar for at finde et sted at bo. Da der i disse år bliver bygget rigtigt meget i Aarhus, herunder også mange nye studieboliger, er der gode muligheder for at finde en bolig. Erfaringer viser, at alle finder en bolig uden de store problemer.

Login