Studieliv på FIUC-Aarhus
Menighedsfakultetet er kendt for at have et attraktivt studiemiljø, hvor de studerende går seriøst til studiet og samtidigt har et varmt og inkluderende fællesskab med plads til den enkelte. Her har du frihed til at være undervejs og lufte holdninger og synspunkter i en tryg atmosfære. Du vil opleve, at lærerne er nemt tilgængelige og altid med på at svare på spørgsmål, fx i kaffestuen, når der er pauser i undervisningen. Og så får du mulighed for at deltage i et åndeligt fællesskab, blandt andet ved daglige andagter, som er for alle i huset.
Bibliotek
Du får adgang til Menighedsfakultetets store og velassorterede bibliotek med omkring 40.000 bøger, dels teologiske fagbøger på dansk, norsk, svensk, tysk, engelsk, latin, græsk, hebraisk — dels opbyggelig litteratur, fagtidsskrifter mm. Bøgerne kan lånes af studerende og ansatte til brug i huset.
Får du brug for hjælp til at finde bestemt litteratur, står vores bibliotekar gerne til rådighed.
Læseplads
Du bliver tilbudt en af Menighedsfakultetets 57 læsepladser, der er fordelt på fire læsesale. Her kan du have dine bøger stående, så du ikke behøver transportere dem frem og tilbage hver dag. Læsepladserne hjælper mange studerende til at strukturere deres tid og få plads til både studier og fritid.
Torvet
I 2012 blev der opført en tilbygning på Menighedsfakultetet, som rummer en række missionsorganisationer, herunder Israelsmissionen og Promissio som ejer tilbygningen i fællesskab med Menighedsfakultetet. Det giver ideelle muligheder for at sammentænke teologi og mission. For dig som studerende giver samarbejdet på TORVET blandt andet mulighed for at komme i international praktik, tage med på studieture til Israel og få sparring i opgaveskrivning og missionsovervejelser. Og for nogle måske også et spændende studiejob på deltid.
Studieture
Som studerende har du mulighed for at komme med på spændende og relevante studieture og ekskursioner. Især studieturen til Israel er i høj kurs, fordi den byder på topkvalificeret undervisning på de steder, hvor de store begivenheder i Ny Testamente fandt sted.
Praktisk teologi
Praktik i frimenighed
Hurtigt gik det op for mig, at det var her, midt i den kirkelig virkelighed og ikke i en eksamensopgave, at teologien for alvor skal stå sin prøve. Hvad end opgaven var konfirmandundervisning, en prædiken, en samtale eller til en teenklub-aften, havde jeg fornemmelsen af, at det var nu min faglighed for alvor kom i spil.
Michael Mørch Thunbo om sin praktik i Søhøjlandets Kirke i 2020
Forkyndelse i kirkeligt regi
For mit vedkommende har det at holde prædikener bidraget til, at teori og praksis går hånd i hånd. Det, jeg lærer på studiet, bliver direkte omsat til det levede liv — det bidrager ikke bare til forståelsen af teori, men bliver til åndedrag i mit eget åndelige liv.
Anders Kjærgaard, teologistuderende på FIUC-19-holdet
Skribent på Kirke.dk
Jeg blandede mig i en debat i Kristeligt Dagblad og blev i kølvandet på det spurgt af Kirke.dk, om jeg ville skrive fast til dem engang i mellem. Det sagde jeg ja til, og ud over et friabonnement giver det et spændende indblik i kirkeliv og aktuelle debatter. Koblingen til det aktuelle, levede kirkeliv er netop noget af det, jeg elsker ved at læse teologi på MF. Og derudover er det jo bare sjovt at få lov at blande sig lidt.
Emma Kirk Pedersen, teologistuderende på FIUC-19-holdet
Kirketjener i sognekirke
Hvad er folkekirkens rolle i en by som Aarhus? Hvordan laver man aktuelle gudstjenester og arrangementer, som er relevante for den almindelige dansker? Sådanne spørgsmål stiller jeg ofte mig selv som teologistuderende. I mit studiejob som kirketjener får jeg et indblik i kirkens maskinrum. Her oplever jeg ofte, at mine kollegaers mange års praktiske erfaringer giver mig nye perspektiver, som jeg kan spejle mig i.
Ole Kjærgaard Madsen, teologistuderende på FIUC-2017-holdet
Informationsmedarbejder på MF
At forvandle teori til praksis
En del af min studietid er jeg ansat som informationsmedarbejder for MF og har dermed arbejdsopgaver, der giver mig relevant praktisk erfaring. Jeg forkynder for menigheder og omdanner fagteologi til forståelig forkyndelse. Jeg skriver studenterartiklen til MF-bladet og styrer MF’s Facebook-profil og har administrative opgaver. Det hele bliver en nyttig bagage, som er god at have med, når jeg en gang skal finde et arbejde efter min BA.
Jón Lange Bech, teologistuderende på FIUC-2017-holdet
Ressourcecenter for kirke og mission
Udover at huse FIUC-Aarhus’ bacheloruddannelse er Menighedsfakultetet også et ressourcecenter for kirke og mission. Det betyder blandt andet, at du — så langt din tid rækker — får mulighed for at deltage i Menighedsfakultetets forskellige kurser, konferencer og temadage for et større publikum end kun de studerende på FIUC-Aarhus. Det giver dig mulighed for at møde spændende mennesker, få inspiration fra gæsteforelæsere fra ind- og udland og udvide din horisont.
Undervisere
- Alle
- Etik og religionsfilosofi
- Gammel Testamente
- Kirkehistorie
- Ny Testamente
- Praktisk Teologi
- Systematisk Teologi